Veikkolan vedet

Vesiensuojelu ja kalastus Veikkolassa

Linturetket 2010

Havainnot linturetkiltä

Viereisessä kuvassa metsähanhet ovat lähdössä Haapajärveltä. Kuvan otti Markku Jämsä 20.9.2009.

Havaintopäiväkirja HATIKKA

 Havaintopäiväkirja löytyy osoitteesta http://www.hatikka.fi/ (myös http://128.214.120.66/hatikka/)

Havaintopäiväkirja on selainkäyttöinen palvelu, jonka avulla voit pitää kirjaa kasvi-, eläin-, sieni- ym. havainnoistasi sekä Suomessa että ulkomailla. Tallennettuasi havaintosi voit selailla niitä monin eri tavoin. Voit myös hakea tietoja muiden käyttäjien havaintopäiväkirjoista erilaisin kriteerein, esimerkiksi lajinimen, paikan tai ajan perusteella rajattuina. Myös omat havaintosi ovat muiden käyttäjien saatavilla, ellet niitä erikseen merkitse salatuiksi. Havaintopäiväkirja-palvelua ylläpitää Luonnontieteellinen keskusmuseo.
Luo itsellesi käyttäjätunnus ja kirjaudu käyttäjäksi. Sen jälkeen kaikki hakutoiminnot ovat käytettävissäsi.

Valokuvia

Laituri- ja linturetki Haapajärvelle 2006: Tällä retkellä saatiin yhdeksän haikaraa samaan kuvaan.

Linturetki 2005

Perälänjärvi 21.5.2005

Perälänjärven linturetkien aloituspaikka on aina sama eli Lamminpääntiellä kohdassa, jossa Perälänjärvi on lähinnä Lamminpääntietä. Kuvassa vas. linturetken opas Topi Tjäder, Kirves ry:n pj Kari Klemola, Heidi Selenius, Katriina Aatsalo ja toisen oppaan Tuomo Rautavirran käsi.

Perälänjärvi on hyvä lintujärvi. Näimme puolentoista tunnin retkellä mm. joutsenia ja kuvassa olevan lokkiyhdyskunnan. Siellä oli yllättävän monta pikkulokkia.
 

Perälänjärven pohjoispäässä Topi Tjäder selittää, kuuntelijoina Heidi Selenius ja Kari Klemola. Kuvat otti Marjokaisa Piironen.