Veikkolan vedet

Vesiensuojelu ja kalastus Veikkolassa

Osakaskunnat

Haapajärven osakaskunta

Haapajärven yhteisen vesialueen osakaskuntaan kuuluvat seuraavat järvet tai osia niistä:
Haapajärvi, Hauklampi, Kivilampi, Kurkisto, Lemetti, Särkijärvi ja Tampaja.

Pohjois-Kirkkonummen yhteisen vesialueen osakaskunta 

Osakaskunnan yhteinen vesialue sijaitsee Kalljärvessä, Siikajärvessä (osa), Haapajärvessä (osa), Pikaraisissa, Klemetissä (osa), Kaislammessa, Kurkistossa (osa), Lamminjärvessä, Perälänjärvessä, Ahvenlammessa (osa) ja Kalljärven ja Lamminjärven välisessä purossa.

Tälle sivustolle voidaan lisätä myös Pohjois-Kirkkonummen muiden kalastuskuntien/osakaskuntien tietoja, kun tiedot lähetetään osoitteeseen [email protected]

Mikä järvi ja mikä lupa?

Osakaskunnilla on erilaisia hoitomaksuja ja pyydysmaksuja. Järville on myös asetettu erilaisia kalastusrajoitteita. Joka järvellä pyydykset on kuitenkin merkittävä pyydysmerkein. Tarkista kultakin kalastuskunnalta/osakaskunnalta, millaisia maksuja ja rajoituksia sen alueella on.

Kalastavien on maksettava valtiollekin harrastuksestaan. Valtion kalastuksenhoitomaksua ei kuitenkaan tarvitse maksaa alle 18-vuotiaan eikä 65 vuotta täyttäneen eikä henkilön, joka harjoittaa vain onkimista tai pilkkimistä.  Kalastuslupajärjestelmään voi perehtyä netissä osoitteessa http://www.ahven.net/. Sieltä pääsee myös (valtion) kalastusmaksujen maksupalveluun.